Copywriter

Redacteur

Workshopdocent

Copywriter

Ik schrijf en/of redigeer slogans, persberichten, nieuwsbrieven, web-/SEO teksten, (video-)scripts en content voor sociale media.

Wat?
Voor professionele communicatie heb je echt een tekstschrijver nodig die jouw boodschap vormt naar je doelgroep. Dat lukt alleen met doeltreffende correcties en onderbouwde keuzes voor tekstindeling, stijl, aanspreekvorm, woordkeuze, spelling en interpunctie.
Ik heb veel ervaring met het opstellen van teksten en weet hoe je een tekst kunt optimaliseren. In overleg met mijn opdrachtgevers stel ik vooraf de inhoud, omvang, prijs en deadline voor, waarna ik de teksten digitaal aanlever.

Kost dat?
Mijn uurtarief is € 60,- exclusief BTW. Wanneer ik een prijsvoorstel opstel, begroot ik ook altijd één correctieronde. Dan kunnen we samen kijken waar de tekst aanvullingen of aanpassingen nodig heeft.

Redacteur

Ik ben gespecialiseerd in jongerentaal en schrijf of reviseer (jouw) teksten voor deze doelgroep. Van shortcopy tot zakelijke teksten.

Wat?
Met jongeren bedoel ik dus mensen tussen de 15 & 25 jaar oud. Die lui die soms praten over dingen waar je nog nooit van gehoord hebt en die lopende teksten al snel superlang en irritant vinden.
Wil je doeltreffend zijn in je communicatie, dan is het van belang dat je rekening houdt met deze speciale doelgroep. Zowel visueel als tekstueel vraagt dit publiek om andere content.
Ik maak een vertaling van een (algemene) communicatieboodschap naar geschikte output voor jongeren. En daarmee bedoel ik directe en duidelijke teksten. Indien gewenst kan ik ook adviseren of bijdragen aan de communicatiestrategie.

Kost dat?
Mijn uurtarief voor copy is € 60,- exclusief BTW; voor content creatie en strategie reken ik € 75,-. Wanneer ik een prijsvoorstel opstel, begroot ik ook altijd één correctieronde, zodat ik aan de hand van feedback de teksten finetune.

Docent

Ik geef colleges Nederlands en ‘spoken word’ op scholen door heel Nederland. Zonder boek; mét straattaal, poëzie & rap.

Wat?
Ik heb onderzoek gedaan naar jongerentaal, straattaal en Nederlandstalige rapteksten. Wat blijkt? Hier wordt op zeer hoog taaltechnisch en inhoudelijk niveau geëxperimenteerd met taal! Mijn bevindingen deel en doceer ik nu met mijn lespakket ‘Hip Hop Holland’, want de Nederlandse taal zoveel rijker is dan de standaardtaal. Door gezamenlijk rapteksten te luisteren en analyseren ervaar je hoe creatief de lyrics zijn en leer je over metaforen, alliteraties en rijmschema’s.
Rappen kan niet iedereen (ik ook niet per se) maar leren van rap kan iedereen. Spelen met taal, uniek zijn in je taalgebruik en jouw expressief talent ontwikkelen: dat is altijd relevant. Het college dat ik verzorg is vaak tweeledig: we gaan naar de oorsprong van de hiphopcultuur met veel audiovisueel lesmateriaal. Vervolgens ontleden we bekende rapteksten. Na al deze inspiratie en ‘n korte pauze, worden deelnemers gestimuleerd om zelf teksten te schrijven, te spelen met taal en hun teksten voor te dragen als ‘spoken word’ voordracht. De workshop is geschikt voor middelbaar én beroepsonderwijs, voor alle leeftijden en leerniveaus.

Kost dat?
Afhankelijk van duur, het aantal colleges, een extra workshopelement door een bekende rapper/woordkunstenaar en de locatie verschillen de prijzen nogal. Kortom: ik wil graag eerst jullie wensen horen en vertellen wat voor leuks ik daar allemaal voor kan bieden, voor ik überhaupt met een prijs kom.

Uitgelichte projecten